Belasting

Inkomstenbelasting

Voor 1 mei van ieder jaar dient de aangifte inkomstenbelasting ingevuld te zijn. Doet u echter voor 1 april aangifte inkomstenbelasting, dan krijgt u in ieder geval voor 1 juli uw aanslag toegezonden. Dit geldt voor zowel particulieren als voor ondernemers. De aangifte bestaat onder meer uit uw inkomen casu quo winst, hypotheekrenteaftrek en mogelijk een aftrek voor ziektekosten (niet vergoede ziektekosten). 
Financieel Adviesbureau Gerben de Boer kan ervoor zorgen dat u geen aftrekbare kosten laat liggen. Hierbij vinden wij het vanzelfsprekend dat wij alle fiscaliteiten in uw voordeel zullen benutten. Wij zullen u niet uitknijpen als een citroen. Wij kunnen namens u ook uitstel voor het indienen van de aangifte aanvragen.
 

Toeslagen

Toeslagen zijn een tegemoetkoming van de overheid voor verschillende kosten voor zowel particulieren als voor ondernemers. De zorgtoeslag helpt u om de premie voor de zorgverzekering te kunnen betalen. Huurtoeslag is een tegemoetkoming voor de huur die u betaalt voor uw woning. Daarnaast is er het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag.

Vennootschapsbelasting

Rechtsvormen zoals een B.V. en een N.V. zijn altijd verplicht aangifte vennootschapsbelasting te doen. Een stichting, vereniging of vergelijkbare organisatie moet alleen in bepaalde situaties aangifte vennootschapsbelasting doen. 

Successie

Indien u erfgenaam bent of op een andere wijze iets uit een nalatenschap ontvangt is daarover misschien successiebelasting verschuldigd. Als de belastingdienst verwacht dat de erfgenamen erfbelasting moeten betalen, sturen zijn een brief naar één van de erfgenamen. Het invullen van een successie aangifte en advisering van successie behoort ook tot onze werkzaamheden.

Hoeveel belasting u moet betalen is afhankelijk van uw relatie met de overledene. Zie voor de percentages de website van de Belastingdienst.

Indien u een indicatie wenst van de erfbelasting die u betalen moet, dan kunt u via een rekenhulp uw erfbelasting berekenen.

BTW

Als ondernemer bent u verplicht om iedere maand, kwartaal of ieder jaar de aangifte omzetbelasting, ook wel aangifte btw genoemd, in te (laten) dienen. Ook als u tekort geld heeft om de verschuldigde btw over de betreffende periode tijdig te betalen, omdat uw klanten uw facturen niet of te laat betalen. 

Contactgegevens

De Lange Gangh 7A

1398 CV MUIDEN

0294 - 265 320

www.adviesbureau-deboer.nl

info@adviesbureau-deboer.nl

 

Nieuwsbrief

Enter your email to join our mailing list

logo erkend hypotheekadviseur

logo kifid

logo register belastingadviseurs