Inkomstenbelasting

Voor 1 mei van ieder jaar dient de aangifte inkomstenbelasting ingevuld te zijn. Doet u echter voor 1 april aangifte inkomstenbelasting, dan krijgt u in ieder geval voor 1 juli uw aanslag toegezonden. Dit geldt voor zowel particulieren als voor ondernemers. De aangifte bestaat onder meer uit uw inkomen casu quo winst, hypotheekrenteaftrek en mogelijk een aftrek voor ziektekosten (niet vergoede ziektekosten). 
Financieel Adviesbureau Gerben de Boer kan ervoor zorgen dat u geen aftrekbare kosten laat liggen. Hierbij vinden wij het vanzelfsprekend dat wij alle fiscaliteiten in uw voordeel zullen benutten. Wij zullen u niet uitknijpen als een citroen. Wij kunnen namens u ook uitstel voor het indienen van de aangifte aanvragen.
 
Wanneer u getrouwd bent, samenwoont of anders wordt aangemerkt als elkaars fiscale partner dan dient u bij het tarief "particulieren aangifte inkomstenbelasting (fiscaal partnerschap)" te kijken.
De aangifte voor u en uw partner zijn formeel gezien twee aangiften, deze worden in één aangifteprogramma verwerkt en verzonden. De reden hiervoor is dat het invullen van beide partners in één programma betere mogelijkheden geeft tot het verdelen van aftrekposten tussen beide partners.
 
De meest voorkomende aftrekpost is de betaalde hypotheekrente, maar er zijn meer aftrekposten die u kunt opvoeren. Hierbij kunt u denken aan de volgende kosten
  • Giften (Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60);
  • Specifieke zorgkosten (zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst);
  • Studie uitgaven (drempel is € 250);
  • Alimentatie die u moet betalen voor de ex-partner of ex-echtgenoot/echtegenote;
Inkomstenbelasting voor ondernemers

Wanneer u uw aangifte inkomstenbelasting en jaarrekening door ons kantoor laat verzorgen, dan dient u uw administratie, welke de basis vormt voor de aangifte, bij ons in te leveren. Bij een zeer kleine ondernemer kan een Excel sheet volstaan. Een meer grote eenmanszaak of v.o.f. dient zijn facturen en kostenbonnen en/of zijn rekeningafschriften aan te leveren.

Ook kunnen wij voorzien in tussentijdse cijfers indien u of uw bankinstelling daaraan behoefte heeft. Neem contact met ons op over uw wensen en wij zullen tegen aanvaardbare prijzen professionele tussentijdse cijfers rapporteren.
Voor onze rapporten geldt dat zij worden opgeleverd in een overzichtelijk, begrijpelijk opgesteld rapport. Voor zowel de ondernemer als voor kredietinstellingen, belastingdienst en derden geven deze rapporten een waarheidsgetrouw beeld van de onderneming en kan vaak een accountantscontrole achterwege blijven. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

De voorlopige aanslag
Normaal gesproken moet u na de jaarlijkse aangifte het bedrag in één keer terugbetalen of ontvangt u het terug te ontvangen bedrag in één keer. U kunt er echter ook voor kiezen om een voorlopige aanslag aan te vragen. Maandelijks gaat de Belastingdienst dan een bedrag bij u incasseren of stort de Belastingdienst een bedrag op uw rekening. Een verzoek tot voorlopige teruggaaf kunt u voor aanvang van het belastingjaar indienen bij de Belastingdienst, maar u kunt er ook voor kiezen om deze later in te dienen.
Bij het indienen van een verzoek voor de voorlopige teruggaaf, kan het verstandig zijn om de bedragen aan inkomen en teruggave voorzichtig in te schatten. Dit kan met name verstandig zijn bij wisselende inkomens. Bij een te hoge schatting, kunt u in de situatie terecht komen dat u na de definitieve aangifte, een bedrag moet terugbetalen.
Gedurende het belastingjaar, heeft u ook de mogelijkheid om het teruggaaf bedrag aan te passen. Op basis van de herberekening zal bepaald worden hoeveel u dient te betalen of op hoeveel teruggaaf u recht hebt in de nieuwe situatie. Hier wordt het deel van afgetrokken dat u al betaald heeft of reeds heeft ontvangen. Het resterende bedrag wordt vervolgens verdeeld over de resterende maanden tot en met december.
  
 
T-biljet voor studenten en scholieren
Ben je student of scholier en heb je een bijbaantje gehad? Dan heeft Adviesbureau Gerben de Boer een heel aantrekkelijke prijs voor het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting.
Aan de hand van een kopie jaaropgave en wat aanvullende gegevens zoals ziektekosten, berekenen wij eerst of je voor een teruggave van belasting in aanmerking komt. 
 
Kosten

De kosten voor het opmaken van uw aangiften zijn:

  • T-biljet voor studenten en scholieren € 25,- (incl. BTW)
  • Particuliere aangifte inkomstenbelasting (alleenstaanden) € 50,- (incl. BTW)
  • Particuliere aangifte inkomstenbelasting (fiscaal partnerschap) € 75,- (incl. BTW)
  • Aangifte inkomstenbelasting (resultaat overige werkzaamheden) € 175,- (incl. BTW)
  • Voorlopige teruggave laten vervallen, per aangifte € 25,- (incl. BTW)
  • Voorlopige teruggave aanvragen of aanpassen, per aangifte € 40,- (incl. BTW)

 

Voor meer informatie, bel ons of stuur eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

De Lange Gangh 7A

1398 CV MUIDEN

0294 - 265 320

www.adviesbureau-deboer.nl

info@adviesbureau-deboer.nl

 

Nieuwsbrief

Enter your email to join our mailing list

logo erkend hypotheekadviseur

logo kifid

logo register belastingadviseurs