Toeslagen

Toeslagen zijn een tegemoetkoming van de overheid voor verschillende kosten voor zowel particulieren als voor ondernemers. De zorgtoeslag helpt u om de premie voor de zorgverzekering te kunnen betalen. Huurtoeslag is een tegemoetkoming voor de huur die u betaalt voor uw woning. Daarnaast is er het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag.

Zorgtoeslag
Wij kunnen uw zorgtoeslag jaarlijks aanvragen of herberekenen.
Een onjuiste zorgtoeslag kan namelijk leiden tot het terugbetalen of het te weinig ontvangen daarvan.
Het doel is om de zorgtoeslag ieder jaar juist te bepalen.

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, moet u voldoen aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt. 

Huurtoeslag

Bent u huurder van een woning, dan heeft u wellicht recht op huurtoeslag. Wij kunnen uw huidige situatie toetsen en vaststellen of u recht heeft op deze toeslag. Ook dit hangt weer af van een aantal voorwaarden van de Belastingdienst.

Kindgebonden budget

Heeft u kinderen? U kunt misschien kindgebonden budget krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Of u in aanmerking komt voor deze toeslagen en hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u heeft en hun leeftijd. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen kindgebonden budget.

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag wordt door de belastingdienst uitgekeerd in de vorm van een voorschot. U geeft aan de Belastingdienst vooraf een schatting op van uw inkomen, het aantal opvanguren en de kosten. Op basis daarvan betaalt de belastingdienst u maandelijks een voorschotbedrag. Na afloop van het jaar wordt op grond van uw jaaropgaven bepaald op welk bedrag u daadwerkelijk recht had. Heeft u teveel toeslag ontvangen dan moet u terugbetalen, kreeg u te weinig dan ontvangt u het resterende bedrag alsnog. Het is dus zaak om bij de schatting van de benodigde opvanguren aan de voorzichtige kant te blijven.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bellen of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen

Bereken zelf

U kunt te allen tijde zelf een berekening maken of u in aanmerking komt voor een toeslag. Ga dan naar de website van de Belastingdienst.

Contactgegevens

De Lange Gangh 7A

1398 CV MUIDEN

0294 - 265 320

www.adviesbureau-deboer.nl

info@adviesbureau-deboer.nl

 

Nieuwsbrief

Enter your email to join our mailing list

logo erkend hypotheekadviseur

logo kifid

logo register belastingadviseurs