Autoverzekering

In Nederland en vele andere landen is het voor een autobezitter wettelijk verplicht een autoverzekering te hebben. Hiervoor geldt dat minimaal een WA autoverzekering aangeschaft moet worden. Deze verzekering dekt namelijk de schade aan anderen. Iedereen kan hierdoor de weg betreden met de gedachte dat de schade vergoedt kan worden. Doordat het wettelijk verplicht is bent u dan ook strafbaar om te rijden zonder autoverzekering, zelfs om in het bezit te zijn van een auto zonder autoverzekering. 

De RDW kan controleren of er een auto op uw naam staat en of deze verzekerd is. Indien dit niet het geval is leggen zij een boete op. Deze boete bedraagt € 400 en kan bovendien 3 keer per jaar uitgedeeld worden. Onverzekerd een auto op uw naam hebben kan u dus € 1.200,- per jaar kosten.

Rijdt u onverzekerd rond en wordt u staande gehouden door de politie? Dan krijgt u ook nog eens een boete van de politie ter waarde van € 550. De premie van de autoverzekering ligt dan ook lager dan alle boetes die u riskeert, zeker wanneer u voor de aller goedkoopste autoverzekering kiest.

Wij kunnen voor u een vergelijking maken en een op maat gesneden autoverzekering afsluiten.

Een schade kan altijd voorkomen, ook wanneer u onverzekerd rond rijdt. Een ongeluk zit al in een klein hoekje, maar de kosten van zo'n ongeluk kunnen hoog in de cijfers oplopen. Wanneer u onverzekerd rond rijdt bent u verantwoordelijk voor deze schades. Zeker wanneer er letselschade bij komt kijken lopen de kosten enorm hoog op. Neem niet de risico’s van boetes en de gevolgen die kunnen komen kijken bij een schade, maar wees verstandig en kies voor een goedkope autoverzekering.

Indien u een auto wilt verzekeren, hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • Kenteken
  • Meldcode (staat op het kentekenbewijs deel 1B of op jouw kentekenkaart)
  • Jouw schadevrije jaren (Staan op jouw polisblad of kan je navragen bij jouw huidige autoverzekering)
  • Aantal te rijden kilometers per jaar

Contactgegevens

De Lange Gangh 7A

1398 CV MUIDEN

0294 - 265 320

www.adviesbureau-deboer.nl

info@adviesbureau-deboer.nl

 

Nieuwsbrief

Enter your email to join our mailing list

logo erkend hypotheekadviseur

logo kifid

logo register belastingadviseurs